Äpple och rödlöksmarmelad – receptbild

Äpple och rödlöksmarmelad

En smakrik och sötstark marmelad gjord på äpple och rödlök som passar utmärkt som tillbehör till ost, kött eller smörgåsar.

Ingredienser:

IngrediensMängd
Äpplen 500 g
Rödlök 2 st
Socker 3 dl
Äppelcidervinäger 1 msk
Kanelstång 1 st
Vatten 1 dl
Salt 0.5 tsk

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Lägg äppelbitar, rödlök, socker, äppelcidervinäger, kanelstång, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelvärme under lock i cirka 30 minuter tills marmeladen tjocknat. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Ta bort kanelstången och mixa eventuellt marmeladen slät med en stavmixer. Häll upp på rena, varma burkar och förslut. Låt svalna och förvara i kylskåp.